22. marraskuuta 2014

Energia hirmu Lissu

Tiistaina olisimme halunneet hypätä, mutta koska kaikki ponit ja hevoset hyppäsivät muutenkin jo tällä viikolla paljon, niin me mentiin koulua. Kysyin kuitenkin, kun Enni tuli maneesiin, että voitaisiinko me mennä noita puomeja, jotka olivat pitkällä sivulla ja sehän kävi Ennille.

Aloitettiin ensiksi tekemällä käynnissä ihan voltteja. Enni sanoi mulle, että tule Lissunkaa kerran noi puomit ihan vaan käynnissä. Ei me niitä kyllä ihan käynnissä menty. Kuitenkin ihan tarpeeksi rauhallisesti, mitä oisi voinut olettaa Lissusta. Alettiin sitten ravailemaan ja tehtiin ympyröitä ja loivaa kolmikaarista. Tultiin myös puomit ravissa muutamia kertoja, Lissu nyt vähän kuumui niistä, mutta se on nyt ymmärrettävää, koska ei Lissulla mennä juuri koskaan mitään puomeja tai esteitä. Videolta näette paremmin miten se meni ne.



 

Vauhtia piisaa
 

Laukassa oikealle Lissu meni aika kovaa ja aina kun mentiin puomin ohi, niin Lissu veti kunnon spurtin. Tehtiin vastalaukka kaarteita ja ne onnistui hyvin. Yhden kerran tuli laukanvaihto. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin ravissa avoa pitkällä sivulla. Nostettiin laukkaa vähän ajan päästä ja Lissu laukkasi paljon rauhallisemmin tähän suuntaan. Mentiin myöskin tähän suuntaan vastalaukkaa ja meidän osalta se meni hyvin, minä ja Lissu tultiin siis vain kerran kun se onnistui hyvin jo ensimmäisellä kerralla. Loppuraveissa Lissu oli ihan ok. Tunti oli ihan kiva, vaikka me mentiinkin vähän kovaa, mutta se johtui ihan vaan puomeista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti